15. tammikuuta 2015

Ensimmäinen bridezillakohtaus

Noniin, tähän asti on siis selvitty hääsuunnittelusta ilman sen suurempia kriiseilyjä, kunnes muutama päivä sitten iski PANIIKKI! Katsoin puhelimestani Tyynelästä toukokuussa otettuja kuvia, joissa patsastelin siinä puvussa, joka lopulta lähti kassan kautta mukaan. En ole palannut koko pukuasiaan juurikaan toukokuun jälkeen ennen kuin nyt, tajutakseni että hittovie SE ON ISO!!

 photo bridezilla2.jpg

Pukua sovitellessa näki jo sokeampikin että pituutta mekossa on senttikaupalla (tai sanotaanko kymmensenttikaupalla :D) liikaa. Paljastan nyt sen verran puvusta (sen kuvaa en siis täällä ole julkaissut enkä julkaise ennen häitä) että sen helmassa on sellainen upea pitsikuviointi. Myyjä vakuutteli että lyhennys kyllä onnistuu nostoilla, joita en sanalla sanoen vaan voi sietää, tai vaihtoehtoisesti pitsikuviota siirtämällä. Helppo nakki, ajattelin tuolloin, mutta nyt on iskenyt ihan hirveä pelko että mitä jos se ei onnistukaan! Mitä jos joudutaan sitten kuitenkin käyttämään niitä nostoja, joita i-n-h-o-a-n?!

 photo bridezilla3.jpg

Lyhentämistä kriiseiltyäni erehdyinkin sitten katsomaan takaa otettua kuvaa, jossa näkyi puvun nyöritys. Nyörityksenhän pitäisi mennä ihanteellisesti suurin piirtein sellaisessa kauniissa V-muodossa, mutta meikäläisen nyöritys muistutti lähinnä viivasuoraa I-kirjainta eli ei kovin kaunis näky. Aa-puu-va. Nyt sitten kriiseilen lyhentämisen lisäksi myös kaventamista. Mitä jos se ei onnistu? Joudunko menemään naimisiin nostot helmassa ja nyörit iinä?? Tajusin myös vähän aikaa sitten, että puvun etiketissä lukeva "L" ei tarkoitakaan sarjaa (lace eli pitsi), vaan kokoa. Siis L-koko mulle, joka yleensä käytän XS-S -kokoisia vaatteita. Tässä vaiheessa meinas oikeasti itkut tirahtaa tällä bridezillalla, ihan vaan periaatteesta!


Laitoin sitten viikonloppuna muutamat hääkenkäehdokkaat tilaukseen, ja ajatuksena oli että jos joku pari on passeli niin marssin niiden kanssa aika pikaisesti ompelijan pakeille mittauspuuhiin. Sormet ristiin vaan, että muutostyöt todella onnistuvat eikä meikäläisen tarvi palata pisteeseen 0 näiden hääpukuasioiden kanssa. Itehän en tajua ompelemisesta juuri mitään, mutta pieni pelko on persuuksissa näiden töiden vaativuuden suhteen, ja juuri siksi haluankin sinne ompelijalle nyt melkoisen pian ettei kovin kauaa tarvisi pidätellä henkeään tämän asian suhteen. :D

 photo WP_003709.jpg

Eilen soittelin jo pikku kriisipuhelut äidin kanssa tämän asian suhteen (äiti siis on ostanut puvun mulle, jonka takia vähän jännitin mikä lienee mielipide tyttären viimeisimmistä aivoituksista :D), ja mamma oli vahvasti sitä mieltä että kyllä se vielä saadaan hyväksi fiksattua. Plan b:täkin ehdittiin kaiken varalta miettiä, joten alan pikkuhiljaa vakuuttua siitä ettei minun ehkä kuitenkaan tarvi mennä alasti naimisiin, eikä liioin siinä nostomekossa. :D Ihana mamma oli myös lähettänyt mulle pari häälehteä Maltan-reissultaan, näistä riittääkin inspistä hyväksi toviksi! 

Mites muilla, kriisityttääkö jo? :D
Ja sanokaa pliis että en oo ihan kreisimorsian tämän asian kanssa!!

Anna

4 kommenttia:

 1. Vähän meinaa välillä paniikki iskeä täälläkin. :D Omaa mekkoanihan mulla ei siis ole vielä ollut edes päällä, sillä liikkeessä ei ollut oikeaa kokoa. Nyt saankin sit jännäillä, että onkohan se tilattu koko sittenkään oikea. Tavallaan voisi näin kuvitella asian olevan, sillä pienempi oli pieni ja isompi iso mutta kun eihän sitä koskaan voi tietää.

  Toivottavasti sun mekkoasia selviää piakkoin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulis tosiaan että jos on pienen ja ison välistä, niin sopis sitten just passelisti! :) Toivotaan parasta!! Se mulla tuossa omassa sovituksessa ehkä vähän hämäsikin, että mekosta ei edes ollut kuin yksi koko myymälän valikoimassa, niin vertailukohtaa ei juuri ole.

   Poista
 2. Suosittelen, että käyt ompelijalla vähän lähempänä häitä. Ainakin sen kavennuksen osalta. Itse korjautin puvun viime kesänä noin kuukausi ennen häitä ja hups paino putosikin joitain kiloja parina viikkona ennen häitä. Hääpäivänä puku oli juuri ja juuri sopiva, mutta fiksumpaa olisi ollut vielä odottaa kavennuksen osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näin olisi tarkoituskin! :) Nyt ajattelin lähinnä käydä varmistelemassa että onnistuvathan nuo muutostyöt, ettei sitten pahimmassa tapauksessa tarvitse kuukautta ennen häitä etsiä paniikissa uutta pukua.

   Poista