22. lokakuuta 2014

Save the datet - meidän juttu vai onko sittenkään?

Save the date -kortit ovat mietityttäneet täällä päässä kovasti viime aikoina. Aiemmin olin ajatellut ihan itsestään selvänä että sellaiset laitetaan ystävänpäiväksi postiin, mutta nytpä olen yhtäkkiä ruvennutkin epäröimään! Save the date on ideana mielestäni ihana ja Pinterestistä löytyy kasapäin kivoja ideoita niiden toteuttamiseen, mutta meikän olkapäälle on nyt ryöminyt joku ihmeellinen nolouspeikko ja oon ruvennut miettimään että kehtaako sitä?? :D 


Save the datet ovat vielä Suomessa (ainakin muualla kuin hääblogimaailmassa) melko uusi juttu, ja oon ruvennut miettimään että aiheuttavatko ne innostuksen sijasta lähinnä hämmennystä vastaanottajissaan? En halua yleistää tällä kaikkia, enkä edes kaikkia meidän vieraita, mutta tajuavatko nykyajan häämaailmaan perehtymättömät ihmiset koko save the date -korttien ideaa vai leimataanko ne itserakkaaksi hössötykseksi? Ärsyttää, että edes mietin tällaista, mutta tällainen huolehtiminen tyhmistä asioista on vaan mulle niiiin tyypillistä! :D 


Yksi asia, mikä STD-korteissa niin ikään mietityttää on kustannuspuoli. Hintaa tulee yhtäkkiä aika lailla kun kortit pitäisi suunnitella/teettää, painattaa/tilata, kuorittaa, postittaa... Iskeekö tässä vaiheessa kuitenkin piheys ja pelkät kutsut saavat riittää meille? Toisekseen, meidän hääpäivä ei ehkä kuitenkaan enää osu sille pahimmalle hääsesonkikaudelle, joten onko STD-korttien lähettämisessä loppujen lopuksi edes hirveästi itua jos suurimmalla osalla vieraista tuo viikonloppu on joka tapauksessa todennäköisesti vapaa?

Ja sitten taas toisaalta... Onhan ne vaan niiiin ihania, eikä (ainakaan toivottavasti ja tavoitellusti :D) tässä elämässä tule toista mahdollisuutta tällaiseenkaan hössötykseen. :) Ja ennen kaikkea olisihan se upeaa jos tuollaisella "aikaisella varaamisella" varmistaisi ainakin suurimman osan juhlaväestä pääsevän paikalle! Vaikeaks menee, saapa nähdä mihin lopputulokseen me lopulta päädytään... :)


Mitä te olette mieltä save the dateista, jees vai nou?

Anna

15 kommenttia:

 1. Itse olen sitä mieltä, että STD-korteilla välttää hyvin päällekkäiset aikataulut, etenkin kesällä häiden sesonkiaikana. Korttien tarkoitus on informoida hyvissä ajoin vieraita siitä, että häät on kyseisenä päivänä tulossa ja he osaavat näin ollen halutessaan siihen varautua. Olisi todella kurjaa, jos vaikka kummitäti varaisi lomamatkansa juuri hääpäivälle. Pienellä huomioon ottamisella saa itsensä ja muut säästettyä murheilta. Jos korttien lähettäminen kaikille vieraille tuntuu liian suurieleiseltä, niin voihan kortit tehdä itse vaikka tärkeimmille sukulaisille ja ystäville, jotta he ainakin muistavat hääpäivän ajankohdan ennen kuin itse kutsut saapuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuokin on ihan totta! Tosiaan omalla kohdallamme mietin sitä, että tuo päivämäärä osuu jo ihan hyvin niin kesälomakauden kuin pahimman hääsesonginkin ulkopuolelle, mutta tosiaan voihan sitä olla vaikka mitä menoa ihmisillä. Täytyy vielä miettiä, olisivathan ne toisaalta hirmu kätevät. :)

   Poista
 2. Me tilataan ifolorilta ja laitetaan joulukorttien mukaan :) Ei tuu liian kalliiksi :D

  Vaikka joo, mietityttää et miten porukka reagoi, mut toivottavasti nimenomaan niin että osaavat olla varaamatta reissua tohon kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ite kattelin kans sellaisia "polaroideja" joita saa tilattua jostain tuollaisesta kuvakaupasta, ne vois olla hauskoja! :) Toivottavasti tosiaan reaktiot olisivat tuollaisia, jotenkin vaan huolestuttaa kun tosiaan nuo std:t ovat vielä niin uusi juttu täällä meillä päin.

   Poista
 3. Muakin alkoi myöhemmin jopa vähän hävettää, sillä meidän std oli överi :D mutta en hetkeäkään kadu et se tehtiin ja lähetettiin. Suosittelen siis stdtä juuri sen vuoksi et jengi suunnittelee jo kovasti ensi vuoden ohjelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, teidän std:t oli kyllä varmaan vieraille aika arvoitus postilaatikosta kolahdettuaan. ;) Tosiaan oot oikeassa, varmaan melkein jo vuodenvaihteen jälkeen rupeaa porukalla olemaan kesäsuunnitelmat käynnissä!

   Poista
 4. Sasmoja ajatuksia oli meillä, mutta toisaalta moni ei välttämättä edes tiedä juhlien tulosta niin todettiin sen olevan hyvä "ennakkovaroitus". Toisaalta vanhempi väki luuli että se on vain yksi hääkuva muiden joukossa kun eivät älynneet tekstiä lukea... Rahaa emme siihen halunneet "tuhlata" joten otettiin itse kuva kaukolaukaisimen avulla ja tilasimme vain valokuvia 9 snt/kpl. :9 Ajoivat asiansa aivan yhtä täydellisesti kuin überkalliit painokortit, tai oikeastaan paremmin kun se ei tuntunut yhtään nii pröystäilyltä kuin kaikenmaailman korttihärpäkkeet olisi tuntuneet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuolla kyllä säästää kummasti kun tilaa ihan perus valokuvina! Tuleekohan niihin vaan toiselle puolelle sellainen logokuvioinen tausta, että voiko siihen kuinka hyvin kirjoittaa? Ne ihan "viralliset" kutsut halutaan kuitenkin ihan painatettuina, joten tässä std:ssä vois kyllä hyvillä mielin vähän pihistää. :D

   Poista
 5. Voin täällä nolona tunnustaa, että mulle ainakin aukesi noitten Save the date -korttien tarkoitus vasta, kun joku suomenkielisessä hääblogissaan kertoi niistä. Ja olin siis törmännyt niihin Pinterestissä kymmeniä kertoja. Olin vaan jotenkin ajatellut, että ne ovat sellaisia häiden jälkeen itseä varten otettavia kuvia, joissa näkyy se päivämäärä, jotta hääpäivän sitten muistaa vuosienkin naimisissaolon jälkeen. :'D Nojoo, ihan hauska ideahan sekin olis!

  Itse en kuitenkaan oikein syty noille Save the date -korteille, nyt kun tiedän niiden käyttätarkoituksen. Ihan kivojahan ne on, mutta mun makuuni jotenkin "liikaa" ja turhia. Häihin kutsutuille kun kuitenkin muutenkin tulee kerrottua siitä päivämäärästä ihan luontevasti, niin en näe tarvetta tuollaisille korteille. Mutta eihän sitä tietysti kaikkea tarvitse aina ajatella niin järkevästi. Jos ne itseä miellyttää, niin sekin on iihan riittävää syy. ;)

  -I.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulle nämä tulivat taas juuri Pinterestin kautta tutuiksi! :D Ja hei, miksipä niitä ei vois itelleen sitten myöhemmin käyttää sellaisena muistuttajana, tai ainakin tuolle meikäläisen huonomuistiselle sulhaselle... ;) Tuo on itseänikin mietityttänyt että hääpäivästä on muutenkin tullut jo hölötettyä ympäriinsä niille joita on ajateltu kutsua, joten onko std:t just "liikaa"? :P Hankalaa! Kun toisaalta ne ois niin kivat, ja kaiken lisäksi tuo mies on ihan vakuuttunut että ne on hyvä idea (outo mies, eikö tämä yleensä mee just toisin päin)! :D

   Poista
 6. Juuri eilen tulin siihen tulokseen, että ei lähetetä. Tykkään ideasta ja varmasti suurin osa sen tajuaa. Mutta meillä tekee rahasta tiukkaa, joten säästetään tässä (samoin kuin joulukorteissa), samalla säästyy aikaa ja energiaa johonkin oleellisempaan. Häämme eivät ajoitu myöskään kiireisimpään sesonkinn, joten viikonloppu on varmasti suurimmalla osalla vapaa ja valtaosa on tiennyt päivän jo hyvän aikaa etukätee ilman mitään erillisiä ilmoituksia.

  Kompromissina ajattelimme kuitenkin tehdä kuvan, jota voi sitten jakaa Facebookissa ja sähköpostilla valituille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on hyvä idea hoitaa homma sähköisenä versiona! Ajaa varmasti ihan täydellisesti asiansa, ja hyvä paikka säästää. :)

   Poista
 7. Täytynee itsekin myöntää, että Save the date -korttien oikea tarkoitus aukesi minulle vasta noin 10sekuntia sitten, kun luin tämän tekstin :D Pinterestissä olen niitä toki nähnyt, ja Ananyymin tapaan luullut, että ne ovat vain häiden jälkeiseksi muistoksi.

  Nyt, kun tiedän korttien tarkoituksen, niin onhan se ihan hauska idea. Se, että tietävätkö kaikki vieraat kortin ideaa on toinen asia. STD-kortit eivät ehkä kuitenkaan ole vielä niin yleisiä Suomessa. Pusukuviin en kuitenkaan lähtisi, mutta tuo toinen ylhäältä on aika symppis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, no hei hyvä että koit nyt valaistuksen! ;) Tuo just hermostuttaa, että tajuavatko kaikki korttien ideaa vai saadaanko vaan kasa kummastuneita soittoja että mitä häh... :'D Tuo toinen ylhäältä on kyllä aivan superihana kuva!

   Poista
 8. Meillä menee Varaa päivä-kortit suomenkielisinä, omista kuvakätköistä bongatulla kuvalla, ifolorilla teetetyllä kortilla. Ja joulukortin kyljessä. Kun joulukortit tulee joka tapauksessa lähetettyä.;) ja maksoi alle 20€+ postimerkit. Jokainen tyylillään, itse olen hurahtanut joihinkin näihin "amerikkalaisiin juttuihin".

  VastaaPoista