25. lokakuuta 2014

Vieraslista ja budjetti kasassa!

Tänään otettiin viimein Miikan kanssa itseämme niskasta kiinni, ja laadittiin meidän häiden budjetti ja vieraslista. Nämähän noin niin kuin lähtökohtaisesti vois olla ne asiat, jotka hoidetaan alta pois ihan ensimmäisenä ennen kuin ruvetaan mitään edes suunnittelemaan... Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan pätee varmaan tässäkin asiassa! Tähän mennessä kysyttäessä budjetista ja vierasmäärästä ne on olleet "öbaut kymppitonnin" ja "öbaut kaheksankymmentä", mutta nyt pistettiin luvut tarkoiksi ja vähän ylöspäinhän noissa molemmissa lopulta kivuttiin.


Vieraita laskettiin kutsuttavan yhteensä n. 100 aikuista + 17 lasta, mikä onkin aika lailla maksimi mitä meidän juhlatilaan voi edes mahduttaa. Yleensähän käy tietysti niin etteivät kaikki kutsutut lopulta pääse paikalle, mutta parasta on mielestäni kuitenkin varautua niin, että vaikka kävis niin onnekkaasti että kaikki pääsisivät tulemaan niin ihan ei jouduttais silti istumaan kuin sillit purkissa. :D 


Meidän hääpaikka on vanha kartano, ja kartanoille tyypilliseen tapaan se jakaantuu useampaan huoneeseen. Toiveena oli kuitenkin että mahduttaisiin koko porukalla samaan, isoimpaan saliin, ja lapsille laitetaan vielä lisäksi oma leikkihuone pienempään saliin. Mahdollisesti myös ruoan tarjoilun voisi hoitaa omassa pienessä salissaan, mikä taas toisi lisää tilaa ison salin puolelle. Illalla juhlitaankin sitten vain aikuisten kesken, ja jos vaan suinkin saadaan homma onnistumaan (sormet ristiin!) niin siirrytään bilettämään pihan toiselle puolelle vanhaan riiheen. Sinne sais niiiin hienon tanssilattian aikaiseksi! :)

Budjetin suhteen päädyttiin suunnilleen 11000 euroon, josta osa on jo kuitattukin (esim. oma pukuni sekä valokuvaajan maksusta neljäsosa joka meni varausmaksuna). Aika tiukkaa säästämistä tuohon pääseminen kyllä vaatii, onneksemme myös meidän molempien vanhemmat ovat luvanneet auttaa (tästä olemme t-o-d-e-l-l-a kiitollisia♥) jonkun verran joten ihan koko summaa ei tarvi omasta pussista rutistaa. Isolta summaltahan tuo siitä huolimatta tuntuu, etenkin siihen nähden ettei meille oikeasti edes tule juuri mitään "normaalista" suomalaishäistä poikkeavaa! Vaan mielelläänhän sitä panostaa tällaisiin juhliin, joihin saa kaikki rakkaa koolle ja joita ei tavoitteellisesti juhlita kuin kerran elämässään. ;)


Anna

9 kommenttia:

 1. Noniin tärkeimmät numerot tiedossa! Eikun törsäämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai pitäisköhän kuitenki koittaa säästää ekaks?? :D

   Poista
 2. Eiks ookin kamalaa ja samalla ihanaa saada niitä faktalukuja pöytään? Mekin mentiin tollasella "about" ajattelulla tosi pitkään, kunnes istuttiin alas ja laskettiin että mitä oikeasti halutaan ja paljon ollaan valmiita mistäkin maksamaan. Oli ihana saada joku selkeys kaikkeen ja samalla kamala tajuta että jestas tää maksaa ihan saakelisti! :D Mutta onpahan joku mikä motivoi säästämään, kun tietää tarkalleen paljon pitää säästää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nimenomaan ihanaa ja kamalaa yhtä aikaa! :D Saas nähdä kuinka hyvin näihin numeroihin lopulta osutaan.

   Poista
 3. Tuo on kyllä toisaalta pelottava, ja toisaalta niin helpottava vaihe suunnittelussa. Mutta tietääpähän sitten ainakin millainen projekti on edessä kaikkineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juurikin näin! Helpompi säästää kun tietää aika tasan paljonko tarvitaan. :)

   Poista
 4. No niin, nyt kun on numerot selvillä, on helpompi lähteä viemään juhlaa ja siihen tarvittavia asioita oikeaan suuntaan.
  Tuosta yhestä kuvasta tuli muuten mieleen omien häiden jälkeinen fiilis, kun vaan istuttiin hotellin terassilla jo ihan normaali vaatteissa ja pete tokasi et:siinä oli nyt päälle kolkyttonnia, miltä tuntuu vaimosta? Meikä vaan hymyili ja sanoi, että kiitoskorttien suunnittelun jälkeen tiedetään vasta mitä häihin oikeasti menee. Todellisuudessa nyt kun ostettiin häämatka niin lopullisesti ylitettiin budjetti 20 000€ mutta hetkeäkään ei kaduta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, voi Pete! :'D Ihanan tyyni suhtautuminen kyllä tuoreelta vaimolta. ;) Raha on kuitenki vaan rahaa, ja harvoin saa muuten mahista järkätä tällaisen mittakaavan bileitä joihin kaikki läheiset saa kutsua mukaan.

   Poista
 5. Äh, meidänkin pitäisi ottaa itseämme niskasta kiinni ja tehdä sama. Toivotaan, että tästä postauksestasi inspiroituneena mekin saataisiin budjetti ja vieraslista lopullisesti lyötyä lukkoon!

  VastaaPoista