5. toukokuuta 2014

Sovitus

Ei, nyt ei oo mistään syntien sovituksesta kyse vaan siitä onnellisesti päättyneestä morsiuspukujahdista joka me mamman kanssa viime viikonloppuna käytiin. ;) Olin ennestään aika autuaan tietämätön tämän alueen hääpukuliikkeistä, mutta lyhyen googlettelun jälkeen löysin Vaasasta yhden (!!) ja Seinäjoelta kolme varteenotettavaa liikettä. Työkaverit kehuivat Vaasan Boutique Beautya ja Seinäjoen Tyynelää, joten niihin päädyin lopulta varaamaan ajat. Että sitä jännityksen määrää! :)

 photo 44c140ba02d1866d5d8ef3c1cbd0aa1b.jpg

Perjantainen työpäivä oli aivan jäätävän hirveä, ja olin jo ihan varma etten ylipäätään ehtisi puoli viideksi varaamaani sovitusaikaan. Kuitenkin kuin ihmeen kaupalla oltiin äidin kanssa tasan klo 16:30 soittamassa Boutique Beautyn ovikelloa. :D Pienen odottelun jälkeen päästiin katselemaan pukuja, ja myyjä hieman kyseli minkä tyyppistä pukua olin etsimässä. Tämän jälkeen myyjä jätti meidät rauhassa katselemaan pukuja, joiden joukosta sain valita mieleiset joita sitten sovitettaisiin. Onnistuin löytämään ekalla kierroksella (tai jota luulin ekaksi :D) kaksi pukua joita pyysin sovitettavaksi.

 photo d72f52a049fd9b17f4e625cb5e2e7ac6.jpg

Tässä vaiheessa myyjä kysyi, koska häitämme juhlitaan. Kun kerroin että päivämäärä on elokuussa 2015, myyjän kommentti oli että "rehellisesti sanottuna ootte ihan liian aikaisessa, mieli ehtii vielä muuttua monta kertaa, sovitetaan kahta tai max kolmea pukua". En tiiä oonko vähän prinsessa, mutta mulla tuli tuosta aika kökkö fiilis. :D Vaikka kuinka oisin ajoissa niin olisin ehkä halunnut sovittaa enemmänkin kuin niitä kahta pukua mitä sitten kokeiltiin. Lisäksi pukuja kokeillessa niitä ei yritettykään fiksata mulle sopiviksi, jolloin näytin A) läskiltä tai B) kääpiöltä. 

 photo mekko1.jpg

Näistä kahdesta puvusta ei kummastakaan jäänyt mitään vau-fiilistä, vaikka kauniita olivatkin molemmat henkarissa. Pukujen sovituksen jälkeen katselin nopeasti vielä Rainbow Clubin kenkiä (en päässyt niitä sovittelemaan), jonka jälkeen lähdettiinkin kotiin. Aikaa meni yhteensä varmaan n. 30-40 minuuttia, ja olo oli aika pettynyt. Olisin niin kovasti halunnut tykätä tunnelmallisesta Boutique Beautysta enemmän, harmi että tällä kertaa jäi tällaiset fiilikset!

 photo cdc9d450e7fe0c7cd3b912d964b8fa9f.jpg

Lauantaiaamuna suunnattiinkin sitten nokka kohti Seinäjokea ja Muotitalo Tyynelää. Saavuttiin vähän jälkeen sovitun kello 10, ja saatiin heti tosi ihana ja iloinen vastaanotto. Tyynelässä oli pukuja vaikka millä mitalla, ja myyjä ohjasi meidät heti uusimpien mallien luo jossa ruvettiin vähän kartoittamaan minkälaista pukua oli hakusessa. Mukava myyjä pääsi heti hyvin kartalle siitä, millaisista puvuista tykkään ja valittiin yhdessä viitisen kappaletta sovitettavaksi. Ja sitten alettiin kiskomaan niitä ihanuuksia päälle! :)

 photo mekko4.jpg

Kokeilussa oli useampaa erilaista mallia; A-linjaista, merenneitoa, puolimerenneitoa, olkaimetonta, puolihihallista, dekolteen peittävää... Ja aika nopeasti päästiin kartalle siitä, minkälainen mulle sopii. A-linjainen ei vaan ollut se mun vartalolle sopiva juttu vaikka kuinka olin niitä etukäteen kattellut, ja olkaimeton taas oli yhtä epävarman oloinen kuin mitä olin ajatellutkin. Dekolteen peittävät, kuvissa ihanilta näyttävät puvut näyttivät puolestaan meikäläisen päällä jotenkin nunnamaisilta ja rusetilliset puolestaan liian tyttömäisiltä, joten niistäkin luovuttiin. :D Myyjä kiristeli kaikissa sovittamissani puvuissa "asetukset" kohdilleen siihen malliin, että pystyin hyvin kuvittelemaan miltä omille mitoilleni fiksattu puku näyttäisi, mikä oli tosi kiva juttu!

 photo mekko3.jpg

Viimeisenä otettiin sitten sovitukseen puku, joka oli tullut liikkeeseen niin vasta, että se ei ollut vielä yhdenkään asiakkaan päälle ehtinyt. Vedin puvun päälleni, kiristettiin nyörit, ja... Se oli siinä! :) Puvussa oli yksinkertaisesti kaikki kohdillaan ja siitä tuli heti se fiilis! Seuraava jännityksen aihe olikin sitten hinta; olin varma että suht yksityiskohtainen puku olisi melko kalliin puoleinen, mutta kun kuultiin että puvun hinta olikin kampanja-alennuksen kanssa aika lailla puolet siitä, mitä olin kuvitellut niin päätös oli aika helppo. Me otetaan tämä! :)

 photo mekko2.jpg

Saatiin puku saman tien mukaan, ja sitten lähempänä häitä palaan Tyynelään teettämään pukuun korjaustyöt (ainakin lyhennys tarvitaan). Voi vitsi sitä fiilistä kun lähdettiin ison valkoisen pukupussin kanssa ulos liikkeestä! :) Miika ei meinannut uskoa korviaan, kun kerroin että me ihan oikeasti jo ostettiin se hääpuku! :D Sillä olis niiin tehnyt mieli kurkkia sinne pussiin että minkälainen kolttu sieltä löytyy, mutta aion olla vanhanaikainen ja pidätellä sitä tietoa hääpäivään saakka. Helpommin muuten sanottu kuin tehty tällä lörppäsuulla... :D

 photo efddc57c3e926815ddb634f855634ed2.jpg

Kaiken kaikkiaan en voi muuta kuin kehua Tyynelää, ja työkaveriani joka minut sinne ohjeisti! :D Saatiin todella ystävällistä palvelua ja rehellisiä mielipiteitä, ja kärsivällisesti myyjä jaksoi sovituttaa pukuja. :) Valikoimaa Tyynelällä oli todella paljon, ja hinnat olivat mielestäni enemmän kuin kohdillaan. Hääpukujen lisäksi Tyynelältä löytyi myös iso valikoima iltapukuja, joten vaikka vuosijuhlille pukua etsiville voin liikettä niin ikään suositella.

 photo 35c81ec32b7cbc20cc089c510797d06a.jpg

Huhhuh mikä romaani, 10 pistettä sille joka jaksoi tämän lukea! :D Nyt on siis meikäläisen unelmapuku plakkarissa, ja saankin ruveta sitten metsästelemään vielä pukuun sopivia kenkiä ja muita asusteita. Puku matkusti tosiaan äidin ja iskän mukana Tornioon, joten pääsen hipelöimään sitä seuraavan kerran vasta kesällä, voih!

Anna

P.S. Kuvituksena muutama sen tyylinen puku, joita sovittelin. :) Onko näistä sitten joku the puku vai ei, se jääköön vielä salaisuudeksi... ;)

24 kommenttia:

  1. Mun vaasalainen kaveri sanoi muuten aivan samaa tuosta Vaasan ainoasta hääpukuliikkeestä, kuulemma niin huonoa palvelua, että sieltä ei hänen pukua osteta! Joten kun menin kaason tehtäviä pari viikkoa sitten täyttämään, ajettiin Seinäjoelle ja käytiin kolmessa hääpukuliikkeessä, myöskin tuolla Tyynelässä. Loistava palvelu! Pukua ei lopulta löytynyt, mutta se johtui vaan budjetista, ei palvelun tai mekkojen puutteesta.

    Mutta onpa tosiaan harmi että Vaasassa on noin huono tilanne hääpukujen suhteen... Ja hei, sillä mun kaverilla on kans häät kesällä 2015, eikä nyt todellaan ole liian aikaista etsiä sitä pukya! Loistavaa, että sä löysit heti alkutaipaleella sen :D

    (sä taisit tietääkin tämän mun morsian-kaverin koirien kautta!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tekin ootte niin vasta olleet Seinäjoella, hauskaa! :D Toivotaan että kaverille löytyy kans se unelmamekko, onneks tässä on vielä hyvin aikaa. (: Taidankin muuten tietää ketä kaveria tarkoitat, muistaakseni joskus hänet bongasin sun blogista! :D

      Poista
  2. Googlailin pavlovareseptejä ja päädyin tänne! :D

    Pakko kommentoida, että mulla on Beautystä vain positiivisia kokemuksia, ja oon kotiuttanut sieltä parikin vujumekkoa! Innostuttiin kaverin kanssa mekkokaupoille viimeksi helmikuussa ihan muutama päivä ennen vujuja, kun keksittiin, että ollaan kyllästyneitä vanhoihin mekkoihimme. Palvelu pelasi loistavasti, ja omistajarouva tarjoutui jopa lahjoittamaan puurojemme päälle kotitekoista hilloa, kun vähän tuskailtiin opiskelijabudjetin kanssa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva että sulla on parempia kokemuksia Beautysta! :) Ehkä mun kohdalla myyjälle sattui vain yksinkertaisesti huono päivä, tai saattoipa takana olla kielimuurikin kun myyjä oli selvästi ruotsinkielinen ja minä vaan paukutin pokkana suomea. :D

      Beautyssa oli kyllä aivan ihanan näköisiä iltapukujakin, enpä ite hoksannut viime syksynä vujumekkoa hakiessa edes käydä koko liikkeessä, harmi! Kiristelin nimittäin silloin hampaita kun koko Vaasasta ei meinannut löytyä iltapukua, omani ostin sitten lopulta Kemistä. :D

      Poista
  3. voi ihanaa, että puku löytyi!!!
    Minusta siinä ei ole mitään kummallista, että ostaa puvun ajoissa, päin vastoin! Todella jännää käytöstä vaasassa, mutta jos heillä on monopoliasema kerta sillä seudulla niin mikäs siinä sitten. Onnea puvusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookki, hihhii!! :) Meikäläinen on aina ollut tällainen hätähousu vähän kaikessa, eikä näköjään hääpuvun metsästys tehnyt poikkeusta sääntöön. :D Kaikkikivamullehetinyt!!

      Poista
  4. Tästähän tuli oikein kiinnostava teksti, vaikket paljastanut hankkimistasi puvusta käytännössä mitään. Kiva, kun löysit the puvun hyvän palvelun kera niin, että koko kokemuksesta jäi hyvä mieli. :) Pakko sanoa, että mun korviini kuulostaa, että oot ollut hääpukukaupoilla aika aikaisessa vaiheessa (oon tylsimys, sori). Me suunniteltiin ja valmisteltiin häitä vain reilun vuoden ajan, enkä olisi uskaltanut mennä ostamaan pukua heti ekana. :P Mutta samaan hengenvetoon on sanottava, ettei ole myyjän asia kommentoida tuollaista, ainakaan jos haluaa tehdä kauppoja. Tökeröä toimintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, ei se mitään, tuo on varmaan ihan makuasia että koska se puku on "järkevää" ostaa! :) Kuten tuossa yllä kirjoittelinkin niin meikäläinen on aina ollut vähän sellainen kärsimätön luonne, joten en ollut yhtään yllättynyt kun tein päätöksen puvusta jo näin ajoissa. Bonustekijänä päätökselle oli se, että meidän äiskä oli lupautunut puvun maksajaksi ja kun hän täällä suunnilleen kerran puoleen vuoteen käy niin ei oikein auttanut jahkailla! :D

      Poista
  5. Pöh, ei ollenkaan liian aikaista! :) Mä lähdin heti kihlauksen jälkeen kiertelemään pukukauppoja, vaikka ei oltu vielä päivää sovittu. Heti sillon ekasta liikkeestä löysin pukuni (1,5v. ennen häitä), tosin ostin sen vasta pari kuukautta sitä löytöhetkeä myöhemmin ja nyt viikonloppuna haen puvun tod. näk. kotiin. Mun puku on onneks nyöritettävä, joten jotain pientä lihoamis-laihtumisliikettä saa tapahtua, mutta en ajatellut muutenkaan alkaa ennen häitä holtittomasti lihota/laihtua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin teki mieli suunnilleen heti kihlapäivänä lähteä pukukaupoille, ja netissähän noita kolttuja on tullut laavattua jo hyvän tovin... ;D Mulla on kans nyörit, se antaa kyllä kivasti fiksailuvaraa. Vaikka eipä sillä, mulla on kans samat fiilikset tuosta että tämän hetkinen koko olisi ihan passeli hääpäiväänkin, ei tarvi laihtua (eikä lihoa :D).

      Poista
  6. Hienoa, että puku löytyi! On se aika ihanaa tallustella menemään sen pukupussin kanssa. Itsekin ostin pukuni vuotta ennen häitä. Lähiaikoina lähdemme metsästämään sulholle pukua, ja vaikka edelleenkin rakastan pukuani, vähän pelottaa, että bongaanko vahingossa täältä jonkun upean yksikön. Pitää varmaan juosta sinne miesten puolelle kädet silmillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on, ihan huippu fiilis! :) Onhan se kieltämättä pieni jännitysmomentti että mitä jos bongaakin myöhemmin jonkun ihanamman puvun, mutta toisaalta voihan se tapahtua vaikka ostaisi puvun vasta puolta vuotta aiemminkin! :D Tsemppiä sulhon pukumetsälle!

      Poista
  7. Ärrrsyttävän nopeaa ja tehokasta teidän toiminta :D allekirjoittanut ähkii ja mähkii ja miettii vaan. Hienoa, että puku löytyi, ja kyllä "sen oikean" fiiliksen tietää, oli häihin kuukausi tai vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no äläs nyt, hyvin ehtii vielä ähkiä ja miettiä ja pinnailla kivoja mekkoja Pinterestiin! ;D Ja oon ihan samaa mieltä tuosta fiiliksestä. :)

      Poista
  8. Ooh sulla on kylla naiden kuvien perusteella ihan samanlainen haapukumaku kuin mulla! Niin kauniita pukuja.
    Aika tylya myyjalta sanoa tolla tavalla. Vaikka kuinka olis ajoissa pukuja katselemassa, niin mitas se niilta on pois jos tulisi kaupat. Hienoa etta loysit oman nakoisesi puvun muualta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pitsi ja tylli ei petä koskaan! <3 Tuo tuli itselläkin mieleen, että eikö se niille ole päin vastoin hyvä jos saavat myydä vaikka kaksi pukua kun kärsimättömät morsmaikut ovat "liian ajoissa" asialla! ;D

      Poista
  9. Luulen että myyjä oli vain kyllästynyt bridezilla-morsiammiin, jotka ostavat puvun paljon ennen häitä ja tulevat sen kanssa sitten muutaman kuukauden kuluttua takaisin vaatimaan vaihtoa.. :D En siis tarkoita että olisit tällainen morsian, mutta pukuliikkeessä työskentelevä ystäväni näitä välillä tuskastelee :) Se, kannattaako sitä sanoa ääneen asiakkaalle onkin sitten toinen juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi hyvinkin olla mahdollista! :D Asiakaspalvelun iloja... Onkohan tuollaisia tapauksia sitten oikeasti paljonkin?!

      Poista
  10. Munkin on pakko kommentoida tuota Boutique Beautyn toimintaa; omistajanainen osaa olla todella tökerö. En tiedä johtuuko "kielimuurista" niin kuin itsekin sanoit, mutta olen kuullut monia vastaavia tarinoita hänestä. Eräs tuttavani oli kyseisessä liikkeessä ja kuvaili millaista mekkoa hän haluaisi pitää hääpäivänään, johon myyjä totesi että "sun ei kannata edes kokeilla sellaista, sun vartalon malli on väärä, näyttäisit siinä vaan lihavalta". Vaikka on hyvä että totuus sanotaan niin sen voisi kyllä ottaa esiin hienovaraisemmin tai edes antaa sovittaa omaa unelmamekkoaan.. Kun itse on häämekko-ostoksien aika, toivon todella että joku on perustanut tänne kilpailevan firman tai sitten ajan suosiolla toiseen kaupunkiin!
    Onneksi kuitenkin löysit täydellisen mekon itsellesi! Ihania hääjärjestelyhetkiä teille, nauttikaa :-)

    - Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, olipa kyllä tosi ikävä kommentti myyjältä! :( Ite oisin varmaan pillahtanut itkuun siihen paikkaan, muutenkin kun jännittävä tilanne kyseessä jolta ite ainakin odotin aika paljon. Tosiaan kokeilemallahan se vaan selviää minkälaiset mekot passaavat, itse en olisi esimerkiksi uskonut että mulle käy merenneitomallinen puku mutta sellaiset osoittautuivat lopulta kaikista parhaiten sopiviksi ja taas haaveilemani A-linjaiset eivät näyttäneetkään mulla niin näteiltä. Rehelliset mielipiteet ovat tietysti myyjältäkin erittäin tervetulleita, mutta vähän voisi ehkä miettiä kuinka asian esittää. :D Kiitos, me nautitaan, ihana vähän hössöttää ihan luvan kanssa! ;)

      Poista
  11. Hei miten voi olla etten oo vielä kommentoinut tätä? Taisi vaan olla niin, että ajattelin kommetoivani mutta tyyliin kännykällä surffaillessani aattelen sit tulevani kirjottamaan koneella! :D

    Mutta siis voi iiks, miten jännittävää! Ihana tekstihän tästä tuli vaikket pukua paljastanutkaan! Mää kyllä veikkaan, että se puku näkyy tässä postauksessa ja veikkaan jompaa kumpaa kahdesta vikasta kuvasta ;) Hehe, mutta älä vaan paljasta mitään! Mää en kestä yleensä tällaisia salaisuuksia! :D

    Onneksi puku löytyi ja onneksi sait sitten siellä paikassa hyvää palvelua, että siitä jäi hyvä fiilis! :)

    VastaaPoista
  12. Olipa kiva postaus! Mukava lueskella pukujen sovituksista (ja oikean puvun löytymisistä), kun itsekin olen niitä käynyt jonkin verran lähiaikoina kokeilemassa. Oikeen ahmin tämän kirjoituksesi ja ihanaa, kun tarinalla oli onnellinen loppu!

    VastaaPoista
  13. Onnea puvun löytymisestä! :) Hääpuvut näyttää kuvissa ihanilta, tykkään samanlaisista pitsiunelmista! :) Ja kukka-asusteet sopii kuvien pukujen tyyliin kuin nenä päähän!

    Etkä oo liian prinsessa, sillä ite olisin vetänyt kanssa herneet nokkaan siitä ettei asiakasta oteta tosissaan :D Ja ehkä olisitkin jopa löytänyt ja ostanut puvun sieltä, jos olisit saanut palvelua, joten menköön itteensä :D

    VastaaPoista
  14. Vanha postaus mutta tuli tarve kommentoida hääpukuliikkeistä; itse seinäjokisena olen kuullut pelkkää hyvää Rosamor -morsiussalongista! Melkein harmittaa, etten sinne itse "ehtinyt", kun löysinkin Tampereelta pukuni. Rosamoren valikoima näytti jotenkin tosi kivalta, kun mietin minne menisin. Nyt heidän sivut näyttävät tosin olevan uusiutumassa, joten ei näy mitään. Tyynelässä myös kävin, mutta ei osunut kohdalle, vaikka kauniita pukuja olikin :) Mulla myös häät elokuussa! Hei, onnea teille :)

    VastaaPoista