17. toukokuuta 2015

Tunnelmaa lyhdyillä

En oikein lämpene minkään valtakunnan tuikkukipoille, ja muutenkin tuikkukynttilät ovat mielestäni vähän rasittavia koska niitä pitää vaihtaa uusiin muutaman tunnin välein. Kynttilöitä on kuitenkin ehdottomasti meidän elokuisen pimenevään hääiltaan saatava, joten näillä näkymin meille tulee lyhtyjä! Olen tässä talven ja kevään mittaan suorittanut suhteellisen laajamittaista lyhtyvertailua, ja todennut että tässäkin asiassa Ikea vie ylivoimaisen voiton mitä tulee hinta-laatusuhteeseen.

 photo lyhty1.jpg

Pöytiä koristamaan tulee siis Ikean Borrby -nimisiä "peruslyhtyjä", joita ainakin tällä hetkellä löytyy mustana ja valkoisena. Hintaa yhdellä lyhdyllä on 7,99€, ja ajattelin että 1 lyhty per 6 hengen pöytäseurue voisi olla aika sopiva määrä (pitää käydä vielä juhlapaikalla katsomassa miltä näyttää). Pinterestistä löytyi - yllätys yllätys - tähänkin ideaan paljon inspiskuvia:

 photo lyhty23.jpg

Tämä on superihana, paitsi kävyt vaihtaisin johonkin meille sopivampaan koristeeseen. :) Pitää testailla mahtuuko lyhtyyn tosiaan kolme kynttilää (ja onko se turvallista), mielestäni tuo näyttää vielä paljon kivemmalta kuin pelkkä yksi kynttilä.

 photo lyhty3.jpg

Tämä ei taida olla ihan täsmälleen sama malli, mutta ideana olisi joka tapauksessa kiva laittaa lyhdyn ympärille esim. minipompomeja, kukkia tms. :)

 photo lyhty2.jpg

Pyöreässä pöydässäkin lyhty toimisi kauniisti. Tässä muuten näyttävät omaan silmäänikin nuo "kuppikynttilätkin" kivoilta tuohon ympärille aseteltuina!

 photo lyhty8.jpg

Tässä yksi ehdottomasti toteuttamisen arvoinen idea: valkoisella lasitussilla pöytänumerot lyhtyihin! Jos meillä olisi rustiikkityyliset häät, kopioisin ehdottomasti tämän kuvan kattauksen. :)

 photo lyhty9.jpg

Tässä kuvassa on lähimpänä se asettelu, jota lyhdyille ajattelin meidän kattauksessa. Alle tulee kultainen kaitaliina, ja lyhtyjen lisäksi pöydän keskelle tulisi kukkia (neilikoita tai hortensioita ehkäpä?) pulloissa/purkeissa, ruokaviinipullot ja lisäksi hääjuhlan "ohjelmalehtiset". Siinä onkin mun makuun ihan riittävästi tavaraa kun jokaisen paikalle tulee vielä ainakin servetit, viinilasit, "vieraskirjakortit" (eli sellaiset valmiit tervehdykset joita vieraat täydentävät omavalintaisilla sanoilla) ja ehkä aterimet. Voi kun pääsis jo testailemaan ja sommittelemaan näitä! :)

Anna

P.S. Tämä on Morsian Sillä Rajalla -blogin 100. postaus, jee! :)

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi miten ihania kuvia! Täytyy itsekin pitää nuo lyhdyt mielessä, kun alkaa pöytäkoristeita suunnittelemaan :) Ainut vaan, että ei tosiaan taida olla ihan paloturvallista tuo kolmen kynttilän polttaminen ihan rinnakkain, käsittääkseni 10-20cm olisi hyvä turvaväli, ettei kuumene liikaa :/ Riski ei kyllä liene suuren suuri, mutta itse en kyllä ottaisi pientäkään riskiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lyhdyt on kyllä ihania etenkin pimenevään aikaan, eli sopis teillekin mainiosti! :) En taida itsekään uskaltaa ottaa noiden suhteen riskiä, ylimääräinen pikku jännitys tulipalon muodossa ei kuulosta oikein hyvältä hääjuhlan ohjelmanumerolta... :'D

      Poista