4. toukokuuta 2015

Nyt on askarreltu!

Yksi etappi häiden valmistelun suhteen on saavutettu, nyt on nimittäin askarreltu! :D Ostin jo ajat sitten tarvikkeet lautasliinarenkaita varten, mutta vasta nyt sain tartuttua toimeen. 60 rinkulaa on nyt tehtailtu, enää viitisenkymmentä jäljellä. Onneksi näiden askartelu oli niin nopeaa ja näppärää, että tuon loppusatsinkin tekaisen varmaan piakkoin kunhan saan haettua lisää kuumaliimapuikkoja.

 photo 7e4fd4ff-f165-4802-862e-94407a370385.jpg

Tuollaisesta timanttiverkosta siis askartelin nuo meidän rinkulat, muita tarvikkeita olivatkin ainoastaan sakset ja kuumaliima. :) Alun perinhän olin katsellut tämän tyyppisiä servettirenkaita Ebaysta, mutta onneksi en päätynyt tilaamaan valmiita koska näiden tekeminen oli niin helppoa ja mielestäni jälki oli tosi siistiä näin itsekin tehtynä, kun tuo verkko on niin näppärää leikata.

 photo 5e2713d8-972a-47be-bc1b-c18b4cf83019.jpg

Sopivan kokoisia renkaita syntyi, kun leikkasi verkkoa vaakasuunnassa. Meidän serveteille passeli koko oli viiden "timantin" levyinen, eri tavalla taitelluille voisi sopia leveämmätkin. Sopivan kokoisen palan leikattuani yksinkertaisesti taitoin suikaleen ympyrän muotoiseksi, levitin toiseen päähän muutaman tipan kuumaliimaa ja painoin hetken päitä yhteen. Mun kuumaliimapyssy oli varmaan laadultaan sen verta kökkö että se ei lämmittänyt liimaa sormia polttavan kuumaksi (kuten paremmilla kuumaliimapyssyillä on tapana tehdä), mutta siltikin liima tuntui pysyvän oikein hyvin joten tämähän oli vaan plussaa. ;)

 photo DSC_0869.jpg

Hyvin pysyvät kasassa, ja menevät näppärästi servettejen ympärille! Ajatuksena oli tehtailla näitä rusetteja valmiiksi jo etukäteen, ettei sitten juhlapäivää edeltävänä päivänä tarvi kuluttaa siihen aikaa juhlapaikalla. Nuo rusetit ovat vaan mielestäni niiiiin ihania, meille tulee kyllä kiva kattaus vaikka itse kehunkin! :)

Ja nyt muuten sitten iski askarteluhimo... Mitähän sitä seuraavaksi keksis?!

Anna

6 kommenttia:

 1. Nää on kyllä tosi kauniita! :) Teidän kattauksesta tulee varmasti upea näiden kanssa. Loppujen lopuksi aika pienellä vaivalla ja rahalla saa näin paljon lisää kattaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Totta, pienilläkin jutuilla voi saada paljon aikaan!

   Poista
 2. Näyttää todella kivalta! Mistä hankit tuota timanttiverkkoa? Pitäisiköhän sitä joskus uskaltautua johonkin askarteluliikkeeseen.. Hmm.. Jään harkitsemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Timanttiverkon ostin Juhlacenteristä, olikohan n. 15-20€ tuo rulla.

   Poista
 3. Niiiin suloinen lopputulos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin näistä tuli tosi söpöt! :)

   Poista