18. helmikuuta 2014

Sormukset

Juuri mitään ei vielä häitämme varten ole valmiina, mutta yksi juttu sentään löytyy, nimittäin sormukset! Kihlasormukset käytiin valitsemassa yhteistuumin pari päivää kosinnan jälkeen. Käytiin katselemassa täällä Vaasassa kolmessa eri liikkeessä: Salkarilla, Timanttisilla ja Hovisepillä. Hovisepiltä ne rinkulat sitten viimein löytyivät, ja kivat löytyivätkin! :)

 photo IMG_9831.jpg

Itse tiesin haluavani keltakultaisen sormuksen timanteilla, mutta siihen se tietämys sitten jäikin. :D Olin kyllä ihastellut sormuksia moneen kertaan ennen kihlausta, mutta mitään selkeää kuvaa siitä sormuksesta ei ollut vielä syntynyt. Siinä sovittelun aikana ihastuin princess-hiontaisiin timantteihin, mutta lopulta kaikki princess-hiontaiset joihin silmäni iskin osoittautuivat liian kalliiksi meidän budjettiin. 

Tämä isommalla keskikivellä ja pienemmillä reunakivillä varustettu sormus miellytti silmääni heti kättelyssä, siinä oli juuri sopivasti kimallusta mutta kuitenkin malli oli tosi siro. Sormusta kokeillessani rupesi hymyilyttämään ja aika nopsaan tuli se fiilis että tämä se on. :) Miikankin sormus löytyi ihan muutamaa mallia testailemalla, tuo suorareunainen keltakultainen malli oli meidän molempien mieleen ja siitä sattui olemaan sopivasti oikea kokokin heti valmiina. 

 photo IMG_9847.jpg

Omassa kihlassani oli tärkeää myös se, että se sopi yhteen vihkisormukseni kanssa, se mulla oli nimittäin jo valmiina. Vihkisormukseni on perintösormus jolla on vihitty ensimmäisen kerran vuonna 1873, silloin se oli äidinäidinäidinäitini. :) Sen jälkeen sormus oli äitini vihkisormuksena, mutta koska hän ei sormusta voi työnsä vuoksi pitää niin sain sen "ennakkoperintönä" ylioppilaslahjakseni. Sormus on yksi rakkaimmista tavaroistani enkä millään malta odottaa että pääsen sitä pitämään! :D

 photo IMG_9828.jpg

Siinä vielä koko kolmikko. :) Kihlasormuksiin kaiverrutettiin toistemme nimet ja kihlapäivä, ja samalla vihkisormus kävi kiillotettavana. Miikalle ei toista sormusta tietysti tulekaan joten tuohon kihlaan kaiverrutetaan sitten ennen häitä vielä vihkipäivä. Omaan vihkisormukseeni onkin vähän haasteita mahduttaa vielä yksi kaiverrus, mutta kultasepän mukaan ainakin nimikirjaimet ja päivämäärä pitäisi jonnekin tuonne leimojen tienoille mahtua.

 photo IMG_9864.jpg

Kihlat in action! Ylläri ylläri olen vieläkin näistä ihan haltioissaan, ja toisinaan olen muuten jopa sitä mieltä että Miikan sormus on hienompi kuin minun. :D Onneksi saan sitä luvan loppuelämäni ihastella. ;) Voin muuten lämpimästi suositella Hoviseppiä kaikille vaasalaisille sormusshoppailijoille, valikoima oli tosi laaja ja vaikka toivomustemme mukaiset sormukset löytyivät lopulta vasta sulkemisajan jälkeen niin palvelu oli ensiluokkaista loppuun asti. :) Tuolla asioidaan ihan varmasti jatkossakin!

Anna

P.S. Tietääkö joku onko mitenkään mahdollista että sormuksessa olisi timantti sisäpuolella?!? Miikan sormuksen leimojen kyljessä kimmeltää joku pieni ja pyöreä, enkä keksi mikä muukaan se voisi olla kuin timantti! Huomattiin tämä tietysti vasta kotona joten myyjältä ei tullut asiaa kysyttyä. :D

4 kommenttia:

 1. Kiva blogiuutuus, jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sormukset, onnea rakkaat <3 T. Anna-kälysi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin te ette oo noita vielä nähneetkään, kääk! :D Kiitos! <3

   Poista