18. syyskuuta 2014

Turkin tuliaiset

No eihän sitä näköjään enää voi lomaillakaan ilman että miettisi näitä hääjuttuja... Tosin mulle niiden miettiminen aiheuttaa ainakin vielä tällä hetkellä stressin sijaan edelleen aivan naurettavan tason innostusta, joten nou hätä! :D Lomallakin siis tuli häähommia funtsittua, tuloksena nämä:

 photo muokattu4.jpg

100kpl kankaisia servettejä, jotka turkkilaiset räätälit meille ihan omin kätösin ompeli alusta loppuun! Hintaa serveteille tuli 1,5€/kpl, laatu oli oikein hyvä ja valmista tuli parissa päivässä. Kumpikaan liikkeen räätälipariskunnasta ei muuten tietystikään puhunut englantia sanaakaan, joten oli melko mielenkiintoista kaupankäyntiä. Toiselta lähti jokunen sana saksaa jolla saatiin sitten sen verran kommunikoitua että kaupat tuli (ja oikeanlaiset servetitkin!). Tähän väliin mainittakoon, että itsehän en saksaa puhu eikä puhu muuten Miikakaan. :D

 photo muokattu2.jpg

Servettien kangas on suht ohutta, mutta kuitenkin sen verran jämäkkää että niistä halutessaan taittelee vaikka tuollaiset "pystysuuntaiset" lautasliinat. 

 photo muokattu1.jpg

Eiköhän silti omien häiden osalta pysytä tässä rusetti-ideassa joka on takaraivoon iskostunut jo ties koska! :D Joku hauska tapa pitäisi vielä keksiä tuon rusetin sitomiseen. Nyt testikappaleena sai toimia tuollainen pitsinauha, joka ei kyllä näyttänyt ollenkaan hullummalta sekään.

 photo muokattu3.jpg

Ompelusten lisäksi Turkista olisi aika näppärästi löytynyt myös korut häihin, mutta koska mulla ei oikein vielä ollut tarkkaan mielessä minkälaista korua haluaisin niin jäivät ostamatta. Muille tuonne suunnille reissaaville morsiamille voisin tuota mahista kuitenkin suositella, ja samoin tästä ompeluttamisesta jäi kyllä meillä oikein hyvät kokemukset, kielimuurista huolimatta. :D

Anna

7 kommenttia:

 1. Onpas ihanat nuo kakkupaperit tuolla välissä! Ja rusetti näyttää tosi kivalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kakkupaperit on kyllä hauskat, jos vaan oikean kokoisia löytyy halvalla jostain niin taidetaan pistää toteutukseen! :) Ja rusettien taittelu oli puolestaan niin helppoa että niihin päädytään ihan varmasti... ;)

   Poista
 2. Onko servetit minkä kokoiset? :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon kans ihan rakastunu noihin hopeisiin kakkupapereihin. Pakko saada! <3

  VastaaPoista