4. marraskuuta 2014

Vihkimisen soittolista

Viime päivinä olen mietiskellyt, mitä musiikkia meidän vihkimisessä voitaisiin kuunnella. Usein kuulee, että nämä musiikkihommat on häiden suunnittelussa niitä juttuja, jotka sulhanen saa päättää ja järkätä, vaan meidän tapauksessa sulhasella on kahden vasemman jalan lisäksi varmaan kaksi vasenta korvaa joten tämä(kin) homma jäi nyt sitten mulle. :D Muutamia vaihtoehtoja olen ehtinyt mielessäni pyörittelemään, ja tällainen "playlist" olisi tällä hetkellä koossa. :)En ole mikään Twilight-fani, mutta tähän noiden vampyyrileffojen soundtrackilta löytyvään pianokappaleeseen olen aivan totaalisen lääpällään! Itku meinaa tulla joka kerta kun kuuntelen tätä ihan näin kotosallakin, peukut pystyyn vaan sitten mulle jos tämän tahdissa pitäisi käppäillä alttarille... ;) Tämä pitäisi tietysti sitten soittaa ihan pianolla, veikkaan että uruilla biisin herkkyys ei ihan tulisi esiin.


Sopivaan väliin vihkikaavaa olisi ihana saada lauluesitys. Anna Puun Mestaripiirros sopisi mielestäni ihan täydellisesti sellaiseksi väliherkistelyksi (ihan niinku siinä nyt ei muuten herkisteltäis koko ajan :D), nyt pitäisikin vain metsästää joku herkkä naisääni, joka sen tulisi meille laulamaan! :) Mestaripiirroksen lisäksi haluaisin, että jossain välissä vihkikaavaa laulettaisiin virsi "Jumalan kämmenellä", jota meikäläinen on pikkutyttönä laulanut joka ikisissä sukujuhlissa. Tämä on muodostunut mulle suorastaan jo tavaramerkiksi ja yleiseksi vitsiksi meidän perheessä, joten vaikka kuinka ois ristiäisvirsi niin se on meidän häissä laulettava! ;)


Kirkosta poistuttaessa saataisiinkin sitten jo heittää herkistelyt nurkkaan, ja kunnon juhlamode päälle! All You Need is Love! :) Tämä on mielestäni ehdottomasti paras urkuversio mitä oon mistään "kevyestä" kappaleesta ikinä kuullut, ja olisi ihan huikeaa jos saataisiin tämän tahtiin astella avioparina pitkin alttaria. Lähetinkin meidän seurakunnan kanttorille kyselyä hänen mielipiteestään näihin tulo- ja lähtöbiiseihin, saa nähdä mikä vastaus on. Olen kuullut että joissakin seurakunnissa suhtaudutaan erittäinkin nihkeästi kaikkiin "perinteisten" häämarssien ulkopuolisiin biiseihin, nyt sormia ristiin että Torniossa onnistaisi tämän suhteen! :)

Mitäs musiikkia muut morsiamet olette suunnitelleet kirkkoon?

Anna

7 kommenttia:

 1. Meillä ei kirkkovihkimistä ole, mutta musiikia vihkimisessä kuullaan kuitenkin. Koska ei ole kirkkoa, voimme soittaa ihan mitä halutaan, joka on samalla ihanaa ja samalla kamalan vaikeaa. Kun on kaikki maailman musiikit mistä valita, menee homma vähän hankalaksi.
  Musta on ihana miten te ootte ottaneet tällaisia ei-niin-perinteisiä biisejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.youtube.com/watch?v=LV5_xj_yuhs

   Tää on huikee! :D itse oon aina rakastanut Pachelbelin kaanonia jousilla soitettuna. Toivottavasti saan sen joskus omiin häihin :)

   Poista
  2. Huh,tuo menee jo kieltämättä vähän haastavaksi jos valittavana on ihan kaikki maailman biisit! :D Eiköhän teillekin löydy ne mieleisimmät, youtubesta löytää kyllä ihan hyviä ideoita kun hakee sanoilla "wedding entrance" tms. Kannattaa tsekata jos et ole jo ehtinytkin! :)

   Ja hei, miten mahtava tuo video!! :D Haluaa samanlaisen "bändin"!

   Poista
 2. Ainakin veljeni häissä Torniossa kanttori oli hyvin suostuvainen soittamaan muita kuin perinteisiä häämarsseja. Lopulta häissä soi poistuttaessa Metallican Nothing else matters :D Joten uskon, että teidänki toiveet toteutuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö, voi vitsi miten kiva kuulla!! :) Toivotaan että meidänkin toiveet toteutuisi!

   Poista
 3. Tuo River flows in you on kyl aivan ihana kappale! Minä olen päättänyt kanssa että se tullaan soittamaan minun häissä (jos semmoiset joskus saan) tai hautajaisissa.

  Toivottavasti saatte kanttorin suostumaan soittamaan nuo toiveenne, minusta on tärkeää että myös se kirkkossa suoritettava osuus on hääparin näköinen.

  -maistu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on upea! :) Kieltämättä sopisi myös hautajaisiin, toivotaan sitten vaikka sinne jos ei häihin saada. ;D

   Poista