10. tammikuuta 2015

Pieniä yksityiskohtia: postimerkit!

Meidän häiden suuret linjat alkaa olla aika hyvin kohdillaan, joten nyt ehtii hyvin ruveta keskittymään niihin pikkuseikkoihin! :) Save the date -kortit on nyt suunniteltu, joten pian ne voi myös painattaa - ja postittaa! Tilasin Ebaysta sekä STD-kortteja että varsinaisia kutsuja varten tällaisia neliönmuotoisia kultaisia kirjekuoria:

 photo kirjekuori.jpg

Pelkät kuoret eivät tietysti postitukseen riitä, vaan myös postimerkit tarvitaan jotta kutsut löytävät joskus perillekin. :D Kivojen postimerkkien löytäminen ei vaan sitten osoittautunutkaan ihan helpoksi hommaksi kun Postin verkkokauppaa rupesin selailemaan. En syty yhtään sille perinteiselle "sormuspostimerkille", ja muutenkaan tällä hetkellä tarjolla ei tunnu olevan oikein mitään kultaisiin kuoriin passaavaa. Nykyäänhän postimerkkejä saa toki myös ihan omavalintaisella kuvalla, mutta siinä vaiheessa iskeekin jo piheys kehiin kun hinta on lähes kaksinkertainen normaaleihin merkkeihin verrattuna.

 photo SWstamp_38474.jpg

Täydellisesti kultaisiin kuoriimme mätsäävä postimerkki on kyllä tuloillaan, mutta piru vie se julkaistaan vasta toukokuussa joten save the dateihin se ei ehdi! :/ Varsinaisiin kutsuihin ajattelin kuitenkin käydä hakemassa kasan näitä Klaus Haapaniemen suunnittelemia Kultajoutsen -merkkejä. Saman suunnittelijan käsialaahan ovat mm. Iittalan ihanat Taika-astiat, joita meidänkin huushollista löytyy. :)

 photo FRsheetwithout_39081.jpg

Tälle ystävänpäivälle on tulossa näin suloisia merkkejä ("Ystävät yhdessä"), mutta eihän nämä nyt vaan mätsää sitten yhtään noihin kuoriin! :D Toisaalta merkit ovat hirmu söpöjä, ja teemaltaan sopisivat hyvin hääkutsuihin. 

 photo i_kuinkassitten_merkit.jpg

Nämä muumimerkit ovat niin ikään tosi somia, ja värimaailmansa puolesta passaisivat ehkä vähän paremmin kuorien kanssa yksiin. Tuota itkevää mymmeliä en ehkä kuitenkaan rupeaisi hääkutsuihin laittamaan, joten yksi merkki jäisi joka arkista yli! :D Oon muuten ihan pihalla noiden luokkien suhteen, onko 1. ja 2. -luokalla muuta eroa kuin toimitusaika?! Ja pystyyköhän näillä samoilla merkeillä laittamaan myös ulkomaille lähtevät kutsut menemään, vai pitääkö laittaa rivillinen muumeja ennen kuin kuori on perillä vaikkapa USA:ssa? :D Taidankin heti ens viikolla lähteä treffaamaan postitätejä ja kyselemään kuinka varmasti saadaan kortit ystävänpäiväksi perille joka maailmankolkkaan...

Tai sitten vaan laitetaan ne tylsät sormusmerkit. EIH!

Anna

14 kommenttia:

 1. Ah, aivan ihania nuo kultaiset kirjekuoret!! Ja todella kauniit myös nuo joutsenmerkit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! :) Nuo kuoret oli kyllä huippulöytö, just eikä melkein semmoset kun ajattelin!

   Poista
 2. Oi tuo Kultajoutsen on upea! <3

  VastaaPoista
 3. Joutsenmerkit on tosi kauniit ja sopii just passelisti kultaisiin kuoriin. Olin näkevinäni tuossa postimerkissä myös ripauksen teidät hääturkoosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä siellä turkoosiakin vilahtaa! :) Passaa kyllä ihanasti yksiin.

   Poista
 4. Aivan upea tuo Kultajoutsen! Wau, todella hyvä valinta :) Saa nähdä varastanko tämän idean meidän kutsuihin :D

  VastaaPoista
 5. Loistava mätsi nuo kuoret ja merkit!
  Postimerkit on mun mielestä yleensä tosi typerän näkösiä, enkä oikeastaan ennen häitä ole niitä erityisemmin miettinytkään, mutta etsiessäni merkkejä meidän StD-kutsuihin, meinasi usko loppua. Mikään ei oikein sopinut tai oli jollain tapaa vääränlainen. Onneks Tom of Finland merkit pelasti tilanteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, ne olis kyllä ollu huiput, vaan kerkesivät jo loppua! :D

   Poista
 6. Samoja postimerkkiongelmia meilläkin. Miksei ne voi julkaista mitään kivoja? :( Nuo muumit sopis meidän teemaväreihin jotenkuten, mutta osa merkeistä ei tosiaan ehkä oo hääkutsukuoriin sopivia... Ja en tiiä tykkääkö vieraat kyttyrää, jos kakkosluokan merkit niihin laitetaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihmeellisen vaikeaa! Enpä ois ajatellut koskaan selaavani erilaisia postimerkkivaihtoehtoja näin intensiivisesti... :D Siis mikä noissa ykkös- ja kakkosluokan postimerkeissä lopulta on ero, en oo ihan perillä?!

   Poista
  2. Jos oikein olen ymmärtänyt, niin sen lisäksi että kakkosluokan postimerkit on halvempia, menee niillä varustetuilla korteilla/kirjeillä pitempi aika päästä perille määränpäähänsä. Ei niissä sen kummempaa eroa kai ole.

   Poista
 7. En tiedä sopisiko nämä kultaisiin kirjekuoriin, mutta maanantaina (19.1) tulee myyntiin muodostelmaluistelu aiheiset postimerkit. Merkki on aivan ihana, kannattaa harkita! :)
  http://www.posti.fi/tiedotteet/2015/20150112_alkuvuoden_2015_postimerkit.html

  VastaaPoista