4. huhtikuuta 2014

Piece of cake

Yksi asia johon mulla ei hirveästi innosta häähommissa panostaa: hääkakku! En oo sitten ollenkaan täytekakkuihmisiä, ja juustokakuistakin maistuu vaan harvat ja valitut. Ylipäätään tykkään enemmän suolaisista herkuista, eikä kakku todellakaan ole sellainen juttu jota himoitsisin herkkutuskissani. Paitsi pavlovaa. Pavlovasta tykkään ihan hulluna! Äklömakea marenki, pehmeä rahka-kermatäyte ja tuoreet hedelmät tai marjat on vaan aivan vastustamaton yhdistelmä. Niinpä haluaisin meidän hääkakuksi pavlovaa, ja kunnianhimoisena suunnitelmana olis tehdä ne ihan ite!

 photo IMG_8415.jpg 

 photo IMG_9447.jpg

Siinä pari aiemmin tekemääni pavlovaa; kesäinen kiivi-mango-passionpavlova ja talvisempi puolukka-kinuski-wienernougatpavlova. Pavlovassa kiva puoli on sekin, että marenkipohjan voi ihan hyvin tehdä vaikka paria päivää aiemmin odottelemaan täyttämistä. Hääviikolla ei lienee yhtään pahitteeksi jos jotain voi tehdä ennakkoon... :D

 photo pavlova.jpg

Pavlovat ovat mielestäni jotenkin ihanan "rennon" näköisiä, oikein malliesimerkkinä on tämä Sara La Fountainin marja-suklaapavlova, siis aaah! Meille ei mikään liian siloiteltu designkakku sopisikaan vaan juuri jotain tuollaista rennon kaunista olisi hakusessa. :) Kakkuja pitäisi tietysti häitä varten väsätä useampi, ja aika hauska idea voisi olla sekin että tekisi kaikki kakut vähän eri täytteillä idealla jokaiselle jotakin.

 photo minimarengit.jpg

Nämä Pinterestin syövereistä bongaamani minipavlovat ovat kirjaimellisesti aivan syötävän suloisia. :) Noiden tarjoilu olisi tietysti vähän kauniimpi operaatio kuin isosta kakusta leikkaaminen, mutta epäilen että järjenlähtö olisi aika lähellä kun nuita sen satakunta täyttelisi... Aina sopii suunnitella! :D 

Kakut kakkuina vai sopiiko teidän mielestä vähän soveltaa? :)

Anna

P.S. Katoin just esikatseluikkunassa peräkkäin noita meikäläisen ja Sara La Fountainin tuotoksia... Tuotaaaa ehkä vähän treeniä ennen elokuuta 2015 tai vaihtoehtoisesti Sara meijän hääleipuriksi?! :'D

11 kommenttia:

  1. Kakku kakkuna, mutta ihan senkin takia, että RAKASTAN kaikkia makeita herkkuja :D (enpä tosin kyllä sano ei niille suolaisillekaan...) Kakku saa kyllä meillä kruunata ruokatarjoilut. Pavlovakin kuulostaa kyllä hyvältä, ja noistahan saisi tosi näyttävän asetelman esimerkiksi eri tasoille laitettuna. Ja tässähän on kesä tulossa, joten kaikki ihanat mansikkapavlovaviritelmät ehtii treenata moneen kertaan vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo just tuollainen eri tasoille aseteltu systeemi mulla olikin mielessä! :) Minunkin mielestä kakku kuuluu olennaisesti häihin ja juurikin ruokatarjoilujen kruunuksi, mutta tosiaan täytekakut ei meikäläiseen oikein uppoa! :D

      Poista
  2. Todellakin saa soveltaa! Minipavlovat kuulostavat myös ihanalta idealta :) Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä enemmän tarjontaa (eri sortteja), sitä enemmän menekkiä. Eli jos et koko häitä alustavaa viikkoa halua viettää marenkeja paistellessa, kannattaa rajata tarjonta muutamaan eri makuun. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä oikeassa, oma riskinsä olis siinä että kaikki haluais maistaa joka sorttia. :D Nuo miniversiot ovat kyllä hurjan söpöjä!

      Poista
  3. Mäki rakastan kaikkea makeaa, mutta kakut ei oo jotenki mun juttu... Juustokakut on, mutta muuten ei kakkua kyllä tuu syötyä kuin jonkun synttäreillä.
    En ole ite ees koskaan tehny edes perus täytekakkua :o
    Mut jotenki musta tuntuu et se kakku on ohjelmanumero häissä, niin siksi meillekin kai sellainen tulee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on varmaan yhden käden sormilla laskettavissa elämäni aikana ite tehdyt täytekakut, vaikka muuten tykkäänkin leipoa ja kokkailla tosi paljon! :D Joo, ohjelmanumerohan se nimenomaan on ja jotenkin tuntuu siltä että ruoan jälkeen "kuuluu" ehdottomasti tarjota jotain makeaa.

      Poista
  4. Nam nam pavlovaa! :P Eiku vaan paistotalkoot käyntiin hääviikolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks mulla on niin näppärät leipurikaasot että hyvin vois onnistuakin tuommoset paistotalkoot! ;) <3

      Poista
  5. Voi vitsi kuinka kauan oonkaan tuommoista halunnut mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä. Olisivat tosiaan ihanan erilaiset, pitäneeki pistää meillekin harkintaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt äkkiä testailemaan, nuo on super hyviä ja raikkaita! :)

      Poista
  6. Nam! Pavlova on myös mun suurta herkkua. Kermakakut taas on ihan nou nou, yäk! En ollu jotenkin aiemmin ees aatellu kermakakun tilalle muuta ku juustokakkua, mutta pavlovahan ois ihan varteenotettava vaihtoehto. Kiitos siis vinkistä! :)

    VastaaPoista